Hittade ett recept i Mat Birka som jag måste prova.
Kunde ju inte låta bli att ändra lite på mängderna
Och jag lagade eget botten inte nåt färdig köpt
Botten:
6 dl vetemjöl
250 g margarin
6 msk kallt vatten
nyp ihop alla ingredienser och tryck ut den i en form (på bottnet och på kanterna)
400 g knackkorv
1 liten röd paprika och 1 liten gul paprika
1 msk olja
2 tsk provensalisk torkade örter
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 dl smulad blåmögelost (jag la hela påsen)
150 g riven emmentaler-mozzarellaost (jag la bara emmentalerost och påsen var lite mer än 150 g)
Skiva korven i ca 1/2 cm bitar och lägg på pajskalet.
Tärna paprikorna och fräs dem i fettet i en stekpanna, lägg dem med korven och strö på örtblandningen.
Blanda ägg och matlagningsgrädden och häll över korven.
Strö över mögelosten och till sist den rivna osten.
Grädda i 200 g i ca 35 min eller tills pajen fått färg
Det här receptet får jag nog ta och pröva på någon bjudning, likaså kladdkakereceptet verkar gott.
SvaraRadera