måndag 15 september 2014

Toscaäpplen

Det här blev jag en gång bjuden på i Lappland.
Det e bara såå gott.
Lagar det här alla höstar.

Mängden äpplen har jag lite svårt att säga hur många jag använder.

ca 20 äpplen (beror på hur äpplena ser ut så ibland e det mycke fler)
3dl mandelflan
150g margarin
3dl farinsocker
3msk vetemjöl
6 msk mjölk eller grädde

Skala och skiva äpplena och lägg i en ugnsform (brukar smörja formen med flytande margarin).
Lägg margarin, farinsocker, vetemjöl och mjölk/grädde i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från plattan och lägg i mandelflanen. Rör om och häll "såsen" på äpplena.
In i ugnen i 200grader i ca 20 minuter.

Äts varmt (värm upp det följande dag om nåt blivit kvar) och serveras med vaniljglass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar