lördag 13 september 2014

Vinbärssylt med pepparkakssmak

Hittade ett recept som gick just under det här namnet men sedan har jag lagt lagt till kryddor själv. Mängden kryddor får man själv smaka sig till.
Värm upp sylten och häll på vaniljglass. Underbart god och pepparkakssmaken kommer fram bra.
Har inte använt sylten att baka med men kommer absolut att använda den till småkakor till julen.
Blev en riktig favorit sylt

500 g röda vinbär
1 dl vatten
3 kanelstänger
ca 7-8 kryddnejlikor
1liten bit färsk ingefära
500g syltsocker
lite muskot
lite mald kanel
lite kardemumma (fint malen)

Rensa bären och lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten, kryddor och syltsocker. Värm upp allt under omrörning. Låt sylten koka i ca 2 min.
Ta kastrullen från plattan och ta bort skummet. Ta bort alla stora kryddbitar.
Häll den varma sylten på rena burkar och skruva genast på locken.
Förvara mörkt och svalt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar