tisdag 13 november 2012

Kladdkaka



Den här kladdkakan lagade jag för snart 2 v sedan, mäktigare än en vanlig kladdkaka men god ändå

Plommonkladdkaka

150 g mjuka torkade plommon
3/4 dl konjak el. appelsinsaft
100 g margarin
150 g hushållschoklad
4 ägg
2 dl socker
100g mandelpulver
2 msk kakao (mörk)
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Skär plommonen i små bitar och lägg i en kastrull. Häll i konjak eller appelsinsaft och låt det koka i 10 minuter, under lock. Mixa allt fint.
Smält margarinet. När det smultit lägg i choklad bitarna. och blanda om tills allt smultit.
Vispa de rumsvarma äggen och sockret så att det blir vitt.
Blanda ihop plommon moset och chokladblandningen, och häll det sedan i ägg-socker blandningen.
Blanda försiktigt.
Rör ihop mandelpulver, kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna med den andra "smeten" :)
Häll i en smord form.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Innan servering; pudra på med lite florsocker och servera med vispad grädde




2 kommentarer: