söndag 13 januari 2013

Vardagsbröd i långpanna

Det här är mitt riktiga favoritbröd, som jag hoppas att ni vill prova på. Degen är lite kladdig men det är det som gör att det blir så gott.

1,5  bit jäst (75g)
2 ägg
250 g farinsocker
0,5 liter ljummet vatten (lös upp jästen i vattnet)
2 tsk salt
1 dl vetekli
 5 dl rågmjöl + 5 - 6 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en kladdig deg i en bunke. Låt jäsa i 30 minuter.
Lägg degen i en bakpappersklädd ugnsform (ca 25 x 35 cm) , låt jäsa igen 30 minuter.
Gräddas i 175 grader varm ugn i ca 35 minuter. Låt inte brödet bli för torrt.
Genast brödet tas ur ugnen, nagga den med en gaffel och pensla på med sirapsvatten (blanda sirap och kokhett vatten)





2 kommentarer:

  1. Den är det och god och samtidigt hälsosam. Men viktigt är att degen är kladdig och att den inte är för länge i ugnen H. Therese

    SvaraRadera