måndag 18 mars 2013

Daimbullar

Hade lite jäst som hade blivit kvar igår så då blandade jag ihop en bulla deg. Och fyllde bullrna med min favorit fyllning; Vanilj och Daim


25g jäst
75g margarin
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl socker
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning;
ca 50 g margarin
ca 1 1/2 msk vaniljsocker
krossade Daim efter tycke och smak

Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölk. Ljumma et till 37 grader. Häll et äver jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt socker. Arbeta in et mesta av mjölet (tills degen släpper bunkens kanter).
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Rör ihop margarin och vaniljsocker

Dela degen i 2 bitar och kavla ut dem till två plattor.
Bre ut margarin och vaniljsocker blandningen  på plattorna.
Strö på krossad Daim.
Rulla ihop från långsidorna, skär i bitar och lägg i formar.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och lägg i ugnen i 200 - 225 grader i ca 10-12 min. (gäller att kolla så att de inte blir för mörka)

e här bullarna brukar gå väldigt bra åt. De är godast ljumma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar