måndag 18 mars 2013

Ötragårdsstek

Vill dela med mig av mitt favoritrecept att laga av en bit rostbiff.
Det här är något helt otroligt gott.
Servera sedan köttet med potatismos och kantarell sås.
Det här köttet äts kallt!

ca 1 1/2 kg rostbiff
Örtlag;
 l vatten
1/2 dl salt
1 msk krossade svartpepparkorn
3 msk av torkade blandade örtkryddor ; timjan, dragon, oregano och körvel
2 dl strimlad purjolök
1 dl hackad färsk persilja
bladen från 1 kruka basilika

Lägg köttet i en stekpåse och lägg i en köttermometer där steken är som tjockast.
Stek i 125 grader till termometern visar på 60 grader.
Koka under tiden örtlagen; koka upp vatten med kryddorna. Låt lagen kallna och blanda i purjo, persilja och basilika. Lägg den varma steken att kallna i lagen. Täck över väl och ställ kallt över natten. Ta upp köttet från lagen följande morgon och torka av köttet. Skär i tunna skivor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar