lördag 19 oktober 2013

Daimbullar

De här bullarna lagade jag av misstag en gång eller rättare sagt av orsaken man tager vad man haver :)
Skulle baka bullar men visste inte vad jag ville ha för fyllning, hade Daim i kylskåpet så tog till det. Resultatet blev mer än lyckat. De är väldigt goda och alla som smakat på de här bullarna har älskat dem. Men kom ihåg..de ska ätas lite ljumma så värm dem i mikron då de äts av följande dag.

Deg;
150 g margarin              smälts i en kastrull
1/2 l mjölk                     blandas med margarinet, rör om tills det är ljummet. Det ska vara finger varmt.
1 ägg                             vispas sönder i degbunken, häll sedan på det ljumma degspadet (margarin-mjöklen)
1 tsk salt                         blandas i samt
2 tsk stött kardemumma   och
2 dl socker
50 g jäst                          smulas i en kopp och ta lite av degspadet att lösa upp jästen i, häll sedan det                                                   tillbaka i degspadet
ca 1,5 l vetemjöl               blandas sist i degen. Degen ska inte vara för lös men inte för kompakt heller.  


                                        Sedan ska degen stå och jäsa övertäckt till ungefär dubbelstorlek.

                                        Dela degen i 2 delar och kavla ut till 2 plattor.  Bre på lite rumsvarmt margarin                                          och strö på LITE socker. Krossa 5 dubbel Dajm (som legat i frysen en stund,                                          de är lättare att krossa då). Strö krosset på plattorna och rulla ihop från långsidan
                                         skär i lämpliga bitar och lägg i bullaformar med snittytan uppåt, sedan ska de jäsa
                                         Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. In i ugnen i 225 grader tills
                                         de fått färg.
                                     




1 kommentar:

  1. Här på bloggen blev texten inte alls att se likadan ut som på utkastet så skriver slutet av receptet här istället. Hoppas du förstod första delen av receptet ändå.


    Sedan ska degen stå och jäsa övertäckt till ungefär dubbel storlek.Dela degen i 2 delar och kavla ut till 2 plattor. Bre på lite rumsvarmt margarin och strö på LITE socker. Krossa 5 dubbel Dajm (som legat i frysen en stund, de är lättare att krossa då). Strö krosset på plattorna och rulla ihop från långsidan och skär i lämpliga bitar och lägg i bullaformar med snittytan uppåt, sedan ska de jäsa övertäckta en stund.
    Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. In i ugnen i 225 grader tills de fått färg.

    SvaraRadera