söndag 2 februari 2020

Banan kaka

Har du övermogna bananer så släng dem inte utan laga den här kakan istället. Alla som smakat den gillar den. En saftig"upp och ner kaka" som man brukar kalla den.


3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält smör eller margarin

Till formen;
3-4 bananer
farinsocker (så det täcker botten på formen)
1/2 dl hackade nötter ( jag lägger mer än det för tycker om nötter)
1/2 dl god saft

Ugn 175 grader

Smörj en rund sockerkaksform eller en mindre ugnsform. Strö rikligt med farinsocker på botten. Halvera bananerna på längden och lägg dem på sockret. Strö över nötterna och proppa saften över bananerna.
Vispa ägg och sockerpösigt. Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulver och häll till sist med det avsvalnade smöret. Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 30- 40 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar