3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält smör eller margarin
Till formen;
3-4 bananer
farinsocker (så det täcker botten på formen)
1/2 dl hackade nötter ( jag lägger mer än det för tycker om nötter)
1/2 dl god saft
Ugn 175 grader
Smörj en rund sockerkaksform eller en mindre ugnsform. Strö rikligt med farinsocker på botten. Halvera bananerna på längden och lägg dem på sockret. Strö över nötterna och proppa saften över bananerna.
Vispa ägg och sockerpösigt. Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulver och häll till sist med det avsvalnade smöret. Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 30- 40 min.
Den ser jättegod ut svårt att få bra recept på banankaka. Men den tror jag verkligen på.Tack så mycket.
SvaraRaderaMonica Melin
Den är omtyckt av de som smakat den. Men kom ihåg att de ska vara lite övermogna bananer
Radera