Lägger även med en bild på orginal receptet.
För mig fick kakan heta;
För mig fick kakan heta;
Faster Elvis äppelkaka
150 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk soda/bikarbonat
3 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 dl äppelmos
en skvätt mjölk
Ugn 175 grader
Smörj och bröa en hålform.
Rör ihop matfett och socker, tillsätt 1 ägg i sänder. Rör ordentligt. ( Jag vispade ihop det).
Blanda ihop torra ingredienser i en annan skål. Tillsätt det och äppelsylten i matfettsblandningen. Jag la även här i lite mjölk. Rör ihop och häll i formen.
grädda tills kakan släpper formens kanter eller håll koll med en sticka.
Vid servering pudrade jag på lite flosocker
Undrar varför du satte lite mjölk till..? 🤔 Blev den annars för tjock då eller..?
SvaraRaderaFunderar på att göra den kakan. Låter så gott, men det var den där äppelmosen då... Har massor med äpplen, men ingen mos just nu. Det känns som om det blir ett stort projekt innan kakan blir klar. Hm... Få se... Men sku vilja göra den NU! Ojoj! Vilket dilemma! 🙈 😉 😄
Lotta Å
Jag kan aldrig låta bli att göra någon liten ändring i recept jag testar så därför la jag till lite mjölk 😄
RaderaOk. Då blir det lite din "touch" eller hur man nu sku säga det... 😄
RaderaJag sku aldrig våga ändra lite då det gäller kakrecept (för vet int hur det sku bli då), men nog matrecept. DÄR är jag inga så noga igen... 😄
Lotta Å
Kan inte låta bli att ändra. Å det med vanilj....där lägger jag oftast till 🤣
RaderaDu kan riva äpplena på finriven sida eller mixa
RaderaAng. Recept--bilden:
SvaraRaderaTycker så mycket om den där skrivstilen! Den är så fin! 💗 Påminner mig lite om svärmors skrivstil. ❤️ 😊
Lotta Å igen...
Jag la med bilden på receptet just för att jag tycker den e så vackert skriven
RaderaFaster Elvis äppelkaka
SvaraRadera1 tsk soda. Är det bakpulver?
SvaraRaderaStår inget om mjölk.
Om du tittar högre upp så har jag skrivit min version på receptet. Där står det även att soda är samma som bikarbonat
Radera