Äpplen i massor så nu e det att försöka hitta på allt möjligt att laga där man kan använda dem
Den här äppelkakan lagade min Fammo då jag va liten.
Jag bara älskar den här mördegs degen 🙂 .
Det här grundreceptet har jag på ett annat ställe här på bloggen för jag använder den här även till mina pajbottnar.
Då jag lagar den här kakan eller paj på samma deg, den är slut direkt.
Ingredienser;
250 g margarin eller smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 ägg
2-3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning;
äppelmos ( får vara riktigt med äppelmos)
Rör/ nyp ihop margarinet med sockret för hand
Rör sedan i de övrig ingredienserna och blanda ihop allt.
Då degen är som en klump så låt den ligga på ett svalt ställe så länge du förbereder formen
Klä en form med löstagbara kanter ( går att lägga i en vanlig rund form med.)
Och vill man baka kakan i en ugnsform så laga dubbel sats.
Dela degen i 2 delar (den ena halvan ska vara större än den andra.)
Tryck ut den större degbiten i botthen på formen och lite upp på kanterna.
Lägg på ca 2 dl äppelmos på botten,är det större form så lägg på mera mos. Av degen som blev kvar smular man/ klickar man ut det över fyllningen.
Sedan in i ugnen i 175 grader och låt den vara i ugnen tills den fått lite färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Hoppas att du ska gilla den
Ser god ut
SvaraRaderaDen är god
RaderaKan man frysa den
SvaraRaderaDet kan man. Har åtminstone gjort det
Radera