De här är mina special havreflarn. De har en strykande åtgång så att laga en enkelsats...glöm det..jag brukar fyrdubblar satsen då jag bakar dem å de går fort åt. Tar man e så blir det en till å en till.
De här är just sådana att då man har dem i ask så plötsligt då man kikar dit så är asken/burken tom :) .
De är lite knäckiga, å bara sååååå goda.
Det här receptet har jag en gång fått av min mommo.
3 dl stora havregryn
2 dl strösocker
150 g smör/margarin
1/2 (-1) dl vispgrädde
1/2 dl (kanske lite till) sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Blanda havregryn och socker i en skål. Smält smöret och låt svalna lite ( det går nog att hälla det på genast också,har provat), slå det sedan över gryn och sockret.
Tillsätt sirap, grädde och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Blanda.
Lägg med en tesked klickar av smeten på en bakpapperklädd plåt. OBS! Beräkna mellanrum så att kakorna kan flyta ut. Jag brukar ha 9 st på en plåt.
Grädda i 175 grader .
Låt kakorna svalna någon minut innan de tas med en tunn kniv från plåten. Låt kakorna svalna helt innan de läggs i en plåtburk.
OBS! Provgrädda. Är kakorna väldigt kompakta..lägg i mera grädde och sirap, speciellt viktigt om man dubblar...fyrdubblar satsen :) men det är en smaksak och som man får prova fram själv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar